Menu

Techniek &
innovatie

“De woningproblematiek in Nederland is zodanig dat snel bouwen meer en meer een issue gaat worden.”

Brochure downloaden

Brochure

brochure-containerwoning

Geïsoleerde modules

Isolatie maakt het verschil met veel partijen die zich ook op deze markt begeven.

De monolithische hoogwaardige isolatie wordt in een geautomatiseerd proces per container – inclusief wand- en plafondafwerking aan de zijwanden en plafondafwerkingen geplaatst. Dit zorgt voor aanzienlijke productiecapaciteit in een korte tijd. De isolatiedikte is gemiddeld slechts tien centimeter.

Dit geeft de containers aanzienlijk meer bruikbare ruimte dan bij conventioneel geïsoleerde containers. De geïsoleerde modules voldoen aan alle bouwfysische eisen op het gebied van vochtbescherming, isolatie, emissie en geluidsisolatie.

Sluiten

hoogwaardige isolatie

Innovatie & Techniek

In onze productiehal produceren wij gemiddeld 200 modules tegelijkertijd en met een totale capaciteit van maximaal 3.000 modules per jaar.

De isolatiedikte

Gemiddeld slechts tien centimeter dik

Meer bruikbare ruimte

Dan bij conventioneel geïsoleerde containers.

"Isolatie maakt het verschil met veel partijen die zich ook op deze markt begeven"

plus

Isolatie

Monolithische hoogwaardige isolatie inclusief wandmontage in 2 uur(Koudebrug vrij)

plus
mineraal_containerwoning

Mineraal

Mineraal gebondenoppervlakteverloop

plus

Isolatie

Monolithische hoogwaardige isolatie inclusief wandmontage in 2 uur(Koudebrug vrij)

plus
thermisch_containerwoning

Thermisch

Thermisch versterktevloerconstructie (optioneel)

plus
geluidsresonantie-containerwoning

geluidsresonantie

Isolatie t.b.v. geluidsresonantie

Sfeer - impressie

Beter voor het milieu

Duurzame oplossingen

Sluiten

Circulair

Circulaire economie is een economisch en industrieel systeem waarin geen eindige grondstofvoorraden worden uitgeput en waarin reststoffen volledig opnieuw worden ingezet in het systeem.

Cube2live haar woningen, werkplekken en andere gebouwen zijn circulair door het hergebruiken van de zeecontainers. Deze zeecontainers worden jarenlang gebruikt voor vrachtvervoer maar daarna hebben ze in principe geen tweede functie meer. Doordat Cube2live deze containers dus wel een tweede leven biedt zijn Cube2live haar gebouwen erg circulair.

Cradle 2 cradle

Een nieuwe duurzame wereld door ‘afval’ te zien als grondstof. Door deze aanpak ontstaan er oneindige kringlopen. Cube2live besteedt aandacht aan de cradle 2 cradle aanpak door het hergebruiken van haar containers en dus afval in de zin van de containers als grondstof te zien.

Duurzaam

Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die tegemoetkomt aan de levensbehoeften van de huidige generatie, zonder die van de toekomstige generaties tekort te doen. Het gaat hierbij om economische, sociale en leefomgevingsbehoeften.

Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Hiervoor gebruikt de stroom, maar veel minder dan bij elektrisch verwarmen. Cube2live maakt gebruik van deze warmtepompen in haar containers. Door de installatie van warmtepompen in Cube2live haar containers wordt ervoor gezorgd dat de wooncontainers niet afhankelijk zijn van het gas. Het warmtepomp systeem is uitermate milieuvriendelijk door de lage C02-uitstoot.

duurzame oplossing drop2drink

Drop2Drink

Drop2Drink is een slim waterzuiveringssysteem die grondwater omzet naar drinkwater. Door het Drop2Drink systeem zijn Cube2live haar containers betreft drinkwater geheel zelfvoorzienend. Het regenwater wordt gezuiverd doormiddel van meerdere filters in het systeem waardoor het drinkwater geheel veilig en optimaal van kwaliteit is.

Verplaatsbaar

In principe zijn de containers van Cube2live ‘gewoon’ verplaatsbaar. Wat betreft tijdelijke woningen, asielwoningen en dergelijke is dit natuurlijk erg inventief. Hierdoor kunnen de containers op deze manier ook in principe weer worden hergebruikt.

Groen facades

Een groene wand vol flora en fauna. Groene facades warmen minder op en verliezen ook minder warmte. Planten zorgen ook voor verdamping, wat de omgeving koelt. Daarnaast zorgt de gevelbeplanting ook voor het binden van fijnstof en een enorme vergroting van de biodiversiteit. Cube2live kan haar containers ook laten voorzien van deze groene facades, welke dus een hoop voordelen hebben.

Ecologische dakbedekking

Cube2live haar containers zijn voorzien van ecologische dakbedekking. Op het gehele dak van de container kan dus beplanting groeien. Denk hierbij aan een sedumdak.

Solar panelen

Door solar panelen te installeren op Cube2live haar containers kan er energie opgewekt worden uit zonlicht. De energie die wordt opgewekt kan worden gebruikt als elektriciteitsvoorziening in de container. Hierdoor kunnen de containers van Cube2live naast drinkwater ook zelfvoorzienend zijn betreft elektriciteit.

Brochure download

brochure-containerwoning

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.