Menu

Particuliere
woningbouw

Groots wonen, in een duurzame containerwoning

Brochure downloaden

Volop ontwerpopties

Groots wonen, in een duurzame containerwoning

Duurzaam wonen, volgens het principe van circulariteit. Zonder op comfort in leveren. Met volop ontwerpopties voor het interieur en exterieur. Dat is groots wonen in een containerwoning.

Sluiten
Before
After

Duurzaam wonen hóeft niet heel veel voeten in de aarde te hebben. Want een zeecontainer die eerst honderden mijlen heeft afgelegd op zee, is daarna uitermate geschikt voor bewoning. Dit kan vrij vlot, in verhouding met traditionele bouw. Want in de meeste gevallen geen hoeft geen fundering gelegd te worden. En de zeecontainer is het bestaande ‘skelet’.

contianerwoning-techniek

Kansen voor verduurzaming

De basis is dus duurzaam en daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om verder te verduurzamen. Met gecertificeerde dak- en wandisolatie, ecologische dakaanleg en een waterbuffer bijvoorbeeld.

 • Tijdelijk én permanent, conform bouwbesluit
 • Met de uitstraling van een traditionele woning

Wooncomfort

Wonen in een zeecontainer is niet anders dan wonen in een traditionele woning, als het om comfort gaat. Alle voorzieningen zijn aanwezig, naar eigen inzicht in te delen. Aansluiting op de nutsvoorzieningen en riolering zijn mogelijk, maar zelfvoorzienend wonen kan ook.

 • Snelle oplevering én afschaling
 • Prefab, modulair en stapelbaar

Architectuur

Behoud de karakteristieke uitstraling van de zeecontainer, of maak ‘m juist onherkenbaar. Stapel en koppel de containers naar eigen inzicht. Niet iedere containerwoning ziet er hetzelfde uit. Integendeel: de mogelijkheden zijn eindeloos. Kies voor een minimalistische, compacte uitvoering. Of denk groots!

 • Eenvoudig te renoveren
 • Met schroeffundering, dus geen graafwerk en beton nodig

Eenvoudig verplaatsen

Een containerwoning is eenvoudig te verplaatsen. En doordat de containers stapelbaar zijn, neemt de opslag weinig ruimte in beslag.

Restwaarde, nieuwe bestemming

Een container is waardevast. Daardoor is het mogelijk om op termijn een andere bestemming voor de containers te kiezen. Denk aan recreatiewoningen, zorgunits of opvanglocaties. Daarmee zijn containers een mooie investering.

 • Gecertificeerde wand- en dakisolatie

Beter voor het milieu

 • Duurzaam: circulair, cradle to cradle, minder stikstof
 • Met waterbuffering van hemelwater naar drinkwater
 • Ecologische dak- en tuinaanleg

Meer informatie?

Neem contact op met Cube 2 Live, via 013 54 23 712.
We vertellen je graag meer over de voordelen van studentenhuisvesting in containerwoningen en over de uiteenlopende mogelijkheden die een containerwoning biedt.

Brochure download

brochure-containerwoning

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.