Menu

Arbeidsmigranten & asielzoekers

Opvang voor (arbeids)migranten en asielzoekers, op korte termijn

Brochure downloaden

Een uitdaging

Opvang voor migranten en asielzoekers, op korte termijn

Op korte termijn opvang voor migranten en asielzoekers realiseren. Dat is een uitdaging waar grote opvangorganisaties voor staan. Procedures en wet- en regelgeving staan snel handelen vaak in de weg. Tijdelijke containerwoonruimte biedt mogelijkheden.

Sluiten

Vervangt kosteninefficiënte noodruimte

Before
After

De behoefte aan opvangmogelijkheden voor migranten en asielzoekers wisselt en is vaak op korte termijn pas inzichtelijk. Opschalen met nieuwbouw is lastig te realiseren. Tijdelijke opties zijn daarom een passende oplossing.

Het nadeel: de kosten van op- en afschalen. Want is de ruimte niet langer nodig, dan moet dit afgebroken worden. Opslag neemt teveel ruimte in. En daardoor moet bij een opschaling opnieuw geïnvesteerd worden in een tijdelijke oplossing. Tenzij gekozen wordt voor een duurzame containerwoning

Eenvoudig opschalen

Containerwoonruimte wordt prefab opgeleverd en is geschikt voor modulaire bouw. Verschillende containers kunnen eenvoudig geschakeld worden. Om zo de juiste hoeveelheid ruimte te bieden. Dit maakt het ideaal om seriematig te werken en in korte tijd voldoende opvangruimte te realiseren.

  • Tijdelijk én permanent, conform bouwbesluit
  • Snelle oplevering én afschaling
  • Prefab, modulair en stapelbaar

Circulair werken: eenvoudig op te slaan

De containers zijn stapelbaar en dat maakt de opslag ervan eenvoudig. Stel: het aantal migranten of asielzoekers neemt af, waardoor een deel van de ruimte overbodig wordt. Dan kun je gemakkelijk afschalen. Doordat containers stapelbaar zijn, neemt de opslag ervan weinig ruimte in beslag. En is opschalen weer nodig? Dan plaats je ze eenvoudig terug.

  • Eenvoudig te renoveren
  • Met schroeffundering, dus geen graafwerk en beton nodig
  • Gecertificeerde wand- en dakisolatie

Beter voor het milieu

  • Duurzaam: circulair, cradle to cradle, minder stikstof
  • Met waterbuffering van hemelwater naar drinkwater
  • Ecologische dak- en tuinaanleg

Meer informatie?

Neem contact op met Cube 2 Live, via 013 54 23 712.
We vertellen je graag meer over de voordelen van studentenhuisvesting in containerwoningen en over de uiteenlopende mogelijkheden die een containerwoning biedt.

Brochure download

brochure-containerwoning

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.